От пресцентъра на Министерство на външните работи заявиха, че няма данни за

...
От пресцентъра на Министерство на външните работи заявиха, че няма данни за
Коментари Харесай

Няма данни за пострадали българи при двете силни земетресения в Албания

От пресцентъра на Министерство на външните работи обявиха, че няма данни за потърпевши български жители при мощните земетресения с магнитуд 5.6 и 5.4 по Рихтер, които разтърсиха вчера в Албания. 

Малко след земетресенията, които бяха последвани от 12 вторични труса, бе основана организация за приемане на сигнали за потърпевши жители, на които да им бъде оказана помощ. Не се оповестява за жертви след земетресението, което е нанесло материални вреди, само че минимум 68 души са ранени. 

Не са нанесени провали върху гражданската инфраструктура като пътища и мостове. 

На българските жители, пребиваващи и пътуващи в страната, се предлага да бъдат внимателни и да се осведомят в детайли за настоящата конюнктура. Посолството е в непрестанен контакт с формалните албански управляващи и следи обстановката. При потребност, българските жители могат да се свържат с посолството на дежурните телефони: +355 42 233 155 и +355 42 232 906. 

Това е следващо мощно земетресение от началото на лятото в страната. 5,2 по Рихтер разтърси селски региони югоизточно от столицата Тирана на 1 юни тази година. Най-малко петима бяха ранени тогава, жилищни постройки претърпяха съществени вреди. Трусът тогава бе усетен в Гърция и Северна Македония.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР